Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Jsou-li brambory dotovány méně než řepka. tak je to důkaz, že dotace jen škodí, a to všem! Řepky se nenajíme.

0 0
možnosti
ZK

Z82d53e61n36a 93K65o32č38í

2. 5. 2014 15:25

Pane Petře, pouze se svými pseudoargumenty zesměšňujete.;-D

Vždyť vy vůbec nic a systému dotací asi nevíte !!;-D

0 0
možnosti
ZK

Z50d96e28n23a 62K29o75č92í

2. 5. 2014 15:12

Ano řepka mnohým při kvetení nevoní, ale to je tak asi všechno, co jí lze vytknout.

Autore, mohl byste to skokové zdražení k vůli řepce nějak specifikovat ?

Pokud vím tak bionafta je levnější než ta z ropy. ;-)

(Pravdou ovšem je, že není zatížena takovou spotřební daní jako nafta z ropy).

0 0
možnosti
ZG

Paní Kočí, co to plácáte ??? Řepka je smrtelně jedovatá pro zvěř, ta hyne po desítkách kusů, protože v zimě neodolá si uštípnout kousek zeleného z pole. Hyne na selhání jater a ledvin !!! Je to svinstvo a kdo o tom nic neví, jste Vy a jen Vy !!!

Vidíte jenom peníze, ale zkuste se podívat také na přírodu !!!

0 0
možnosti
MP

Zemědělci nejsou hlupáci, vyrábí to, za co jsou lépe zaplaceni. Byznys je byznys. Takže za řepku nedostávají pár halířů, když brambory stojí aspoň 20x více!

0 0
možnosti
MP

Tím vzorně dokazujete, že stačí pěstovat řepku v malém. Děkuji mockrát.;-D

0 0
možnosti
MP

Řepka se pěstovala jen na části pozemků, pro krmení zvířat. Benzín je dražší, tím pádem i potraviny musí být dražší. O ekologii ani nemluvě. Na litr benzinu se spotřebuje 1,1 litru řepkové oleje.... Noste dříví do lesa....

0 0
možnosti

2. 5. 2014 13:14

Ta pitomost s tou spotrebou litru benzinu na 1 litr repkoveho oleje je snad neznicitelna. Cim blbejsi vyrok, tim vickrat se opakuje.

1 0
možnosti
JP

Mě řepka příjemně voní a líbí se mi, když kvete. Horší je, že kvůli biopalivům a lobbingu Andreje Babiše a toho okresního tajemníka KSČ Veleby stojí litr benzínu o 2 koruny víc než by stál bez bionafty.

  Nyní Andrej Babiš přišel ještě na lepší způsoby, jak vydělávat. Hlavní bude nikoli lobbing v Česku, ale přímo v Euoroparlamentu. Nejvíc se vydělává na "dobrých" zákonech - viz fotovoltaika.

1 1
možnosti
SN

:-)  Mistře autore !  Napsal jste to pěkně, ale důvody musíte hledat v historii. Začalo to asociačními dohodami uzavřenými po sameťáku Dlouhým s Dybou, se západem a dohodou na rozdílných clech pro dovoz i vývoz zemědělských výrobků, samozřejmě v náš neprospěch. POdstatně omezen chov skotu, který byl vždycky základem a od jeho potřeb se odvíjel i osevní postup. Postupně i likvidace prasat. Protože zemědělci také chtějí žít, musí prostě dělat to, na čem se uživí.

     Teď už jenom krátce. Když jedeme na koních mezi řepkovými lány, je to vůně nebeská! Pro Vás smrad. JDe o úhel pohledu. Pokud trochu sledujete výborný rozhlas Prahu II , dověděl byste se v zajímavých pořadech, že řepkový olej je pro kuchyň nejlepší, slunečnicový je horší, a drahé olivvové oleje jsou většinou ošizené.  !!Rv

3 0
možnosti
Foto

Tak tak. Protože je řepkového oleje nadbytek, musí jej spapat naši občani. Dříve se používal jen pro mazání závitníků a závitořezů ve strojírenství. Naopak poslední výzkumy kupodivu prokázaly, že rostlinné oleje škodí zdraví více, než živočišné (sádlo), protože jejich menší molekuly (než u sádla) snáze pronikají do organismu a nebezpečný cholesterol se více usazuje. Dále se rostinné oleje připalují při nižší teplotě, než zmíněné sádlo, takže při smažení vzniká více karcinogenních látek.

Řepka se musí silně chemicky ošetřovat, takže olej v sobě tyto jedy má také.

A zpracování rostlinných olejů? Pravdu má Magdalena Dobromila Rettigová, že sádlo je nejlepší!

1 1
možnosti

2. 5. 2014 6:57

Tak pokud zadate strdi, tak repka je docela dobry zacatek.

0 0
možnosti
MP

Je veřejným tajemstvím, že si Babiš na poslední chvíli proloboval dotace na řepku. Proč asi, když je majitelem mnoha pozemků? Není o čem diskutovat.!!

0 0
možnosti
MM

Autore, máte právo na názor, máte právo nesnášet Andreje Babiše. Ve svém blogu ale zcela očividně LŽETE - viz příspěvek Jana Hanáka. Nevím jak Vy, ale postavit kritiku kohokoli na lži, považuji za ubohost.

3 4
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1598x
Scripto ergo sum.